En el marc de la celebració del 20è aniversari de la seva reobertura, el Gran Teatre del Liceu i la seva Orquestra Simfònica volen ser presents a diversos indrets del territori català i ho faran amb «una obra excepcional com és la cinquena de Mahler», tal com assegura Josep Pons, de Puig-reig, que la dirigirà a l'Auditori Enric Granados de Lleida el 8 de maig del 2020, al teatre Kursaal de Manresa el 9 de maig i al Teatre Auditori de Sant Cugat l'endemà.

Les entrades per al concert de l'Orquestra Simfònica del Liceu a la Sala Gran del Kursaal ja són a la venda tant a les taquilles com per Internet a www.kursaal.cat. El preu de les localitats serà de 30 euros (28 euros amb el carnet d'El Galliner i majors de 65 anys). Els grups d'alumnes d'escoles i professors de música tindran un preu de 6 euros (es poden fer les reserves a grups@mees.cat).

La Cinquena de Mahler

L'any 1902 va ser un dels moments més feliços en la vida de Mahler: Alma està embarassada i decideixen casar-se. Però Mahler, a la tardor, torna a introduir la mort com a subjecte dins la seva Cinquena simfonia. De gran complexitat i plena de contrastos (des de la simplificació del bellíssim Adagietto fins a la sumptuositat del darrer temps), és lírica, però alhora propera al dramatisme. Josep Pons, un important mahlerià, oferirà una lectura analítica, transparent i poètica d'aquesta obra.