26 de octubre de 2019
26.10.2019

Memoria.cat publica sis fotos antigues de Manresa del vilanoví Joan Artigues

25.10.2019 | 23:17
Un autobús amb passatgers, al davant del conjunt que formaven Sant Pere Màrtir i el Conservatori

El portal memoria.cat ha incorporat sis fotografies inèdites de Manresa del fotògraf Joan Artigues (Vilanova i la Geltrú, 1984-Barcelona, 1953), procedent del seu fons que es conserva a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Segons la documentació revisada pels responsables de la pàgina web que registra la memòria històrica de la ciutat, les sis instantànies van ser preses entre el 1916 i el 1935, tot i que es desconeix la data exacta.

Al llarg de la seva trajectòria, Artigues va fer diversos reportatges en indrets de Catalunya, com ara Montserrat, Poblet i Santes Creus. El fotògraf va treballar a la Generalitat republicana i, posteriorment, va destacar en el terreny de la fotografia industrial.

En la imatge que il·lustra aquest article es pot veure parcialment l'església de Sant Pere Màrtir i el teatre Conservatori, on aleshores tenia el seu local el Centre Excursionista de la Comarca del Bages. A les fotografies s'hi observen el torrent de Sant Ignasi (amb les Fontetes i la fàbrica de l'Areny), la capella del Rapte i el Pont Vell.

Per veure aquestes reproduccions en format digital es pot accedir a la pàgina web www.memoria.cat/artigues.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.