El teatre Conservatori es convertirà en un passatge del terror els dies 31 d'octubre i 1 i 2 de novembre, entre les 20 i les 23 h. Organitzada per l'Escola d'Arts Escèniques de Manresa, Manresana d'Equipaments Escènics i Cop d'Ull Teatre, la iniciativa tindrà la participació d'una vintena d'actors de la comarca i s'adreça a majors de 15 anys, si bé els nois i noies de 12 a 14 hi podran entrar acompanyats d'un adult. En queden fora «persones amb problemes cardiovasculars i embarassades», tal com explica un dels promotors, Albert Ruiz, i tampoc hi podran accedir persones amb problemes de mobilitat.

«Serà una barreja de microteatre, passatge del terror i escape room», indica. El Terror Show, que dirigeix Marc Antoine Picard, visitarà espais tancats habitualment, ja no tan sols al públic sinó fins i tot als treballadors. «Al setembre, vam fer-hi les jornades de microteatre i els actors van dir que era un lloc ideal per a un passatge del terror», afegeix Ruiz. No en va, el Conservatori data del 1878 i, tot i les successives reformes, conserva espais de l'antic convent de frares de l'època medieval i racons desconeguts per a la majoria.

Durant les tres hores en què estarà obert el passatge els tres dies, cada mitja hora entrarà un grup de deu persones. «Un cop a dins, hi haurà proves, obstacles... i pot passar que els grups es parteixin», anota Ruiz. El recorregut té mig quilòmetre de llargada.

L'organització posa a la venda 500 entrades, que ja es poden adquirir per un preu de 8 euros (6 anticipades) a les taquilles del Kursaal, al web www.kursaal.cat, i a partir del 31 d'octubre a la taquilla del Conservatori.