La manca de qualitat del discurs polític, la banalitat de la cultura de masses, la falta de bagatge cultural dels estudiants o l'explosió de les notícies inventades són alguns dels temes de reflexió de la nova jornada Diàlegs pel Futur, que s'ha celebrat aquest dimecres a l'auditori la Plana de Manresa sota el títol «Cap a una societat amb mandra de pensar?». L'acte és iniciativa de FUB, Regió7 i UOC amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

Enguany la jornada tenia un nou format, amb menys ponents que han disposat de més temps per aprofundir més en els seus punts de vista.

El primer dels ponents d'aquesta edició ha estat Salvador Cardús, que ha fet una exposició titulada «Escepticisme i credulitat. Per què ens deixem enredar tan fàcilment?».

Ana Sofía Cardenal, la segona ponent, és politòloga i professora a la UOC. La seva intervenció s'ha titulat «Esclaus de la desinformació?». I ha tancat les ponències Montserrat Pedreira amb «L'escola apodera o s'apodera dels futurs ciutadans?». Pedreira és mestra, llicenciada en Psicologia i doctora en Educació.

El programa ha estat introduït per Jordi Conca, director dels Estudis d'Empresa del campus Manresa de la UVic-UCC, i l'ha acomiadat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. N'ha estat el moderador el director de Regió7, Marc Marcè.