El món de la cultura va reclamar ahir més presència de les dones en els espais de decisió en un acte al Parlament de Catalunya. Professionals de diferents àmbits ho van explicar en el marc de la iniciativa "La cultura, un espai de creació d'igualtat?", on es va denunciar la poca representació de les dones als llocs directius fins i tot en els sectors on són majoria.

Així mateix,van rebutjar els estereotips de gènere i prejudicis que pateixen. L'acte el va moderat la periodista cultural Carolina Rosich i va comptar amb les intervencions de l'actriu Àurea Márquez, de la pallassa Pepa Plana o de la directora i productora de cinema documental Alba Sotorra, entre d'altres.

També hi van participar Albert Guijarro, director del Festival Primavera Sound; Izaskun Arretxe, editora, i Carme Fenoll, bibliotecària. Tothom va coincidir a afirmar que la cultura s'ha creat des d'un imaginari masculí i que, per tant, mostra els valors dels homes.

Aquesta ha estat la quarta sessió de la legislatura del cicle "La igualtat efectiva entre dones i homes, un repte de país", amb què el Parlament analitza la situació de les dones en diversos àmbits de la societat.