L'Ajuntament de Manresa oferirà el proper més de novembre la quarta i cinquena proposta del projecte cultural Espais Creatius que enguany engloba un taller de microrelats i un d'expressió visual entorn els drets humans. Ambdues activitats es duran a terme al Centre Cívic Selves i Carner i començaran els dies 7 i 15 de novembre, respectivament.

Expressió visual

El 10 desembre es celebrar el Dia Internacional dels Drets humans, una data que commemora el dia en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans, motiu pel qual des de les Regidories de Cultura i Cooperació de l0Ajuntament de Manresa se sumen a la promoció, garantia i defensa dels drets humans, concretament a través de la pràctica artística de la fotografia.

Amb aquest objectiu s'organitza aquest espai creatiu d'Expressió Visual que proposa la realització una sèrie de dinàmiques creatives amb càmeres i telèfons mòbils per tal de reflexionar sobre els Drets Humans més bàsics. L'activtat es durà a terme els divendres 15, 22 i 29 de novembre, de 17 a 20 h, al Centre Cívic Selves i Carner. Aquesta aventura fotogràfica serà conduirà per Oriol Segon, fotògraf documental i creador visual manresà.

L'espai creatiu d'Expressió Visual és gratuït i està dirigit a persones joves, refugiades, gent gran i a qualsevol persona que vulgui aportar el seu propi punt de vista en relació a la situació actual dels drets humans, la seva pròpia visió del món i vulgui col·laborar a construir una societat més justa i crítica.

Les inscripcions estan obertes fins el dijous 14 de novembre al Centre Cívic Selves i Carner, de 16 a 21 h (C/ Bernat Oller, 14-16), de dilluns a divendres. Tel. 938727477.

Els resultats de les obres de les persones participants es podran veure exposades al Passeig Pere III (prop de Crist Rei), del 4 al 20 de desembre.

El microrelat, un petit gran gènere

L'Espai Creatiu "El microrelat, un petit gran gènere" és una proposta dinàmica i creativa d'escriptura, adreçada tant a joves com a adults, que es portarà a terme els dies 7 i 21 de novembre i 5 i 19 de desembre, de 17 a 19 h, al Centre Cívic Selves i Carner.

Durant les classes es treballarà a partir de jocs literaris per perdre la por al full en blanc i es llegiran textos dels grans mestres del microrelat per tal de confeccionar material escrit propi, que es compartirà, llegirà i comentarà a classe.

De manera similar al poema o al conte, el microrelat és un text literari complet, independent, autònom i perfectament acabat, malgrat que el final pugui quedar obert. La seva extensió és molt variable: des d'una ratlla a una pàgina. El lector l'ha de poder copsar d'una ullada. La brevetat comporta una condensació narrativa de gran dificultat. Es fa servir una prosa senzilla però molt acurada i precisa, habitualment enginyosa o poètica.

Aquest espai creatiu literari serà dinamitzat per Zulima Martínez, filòloga i escriptora. És autora de la novel.la "Malas Malísimas" (Ed.Debolsillo, 2010); també ha escrit relats breus, entre ells, "Narcís" i "Fe d'errata", publicats a les antologies "De tot Cor" (Albí, 2012) i "Tot és possible" (Albí, 2014) i poesia.

Les persones interessades en l'Espai Creatiu "El microrelat, un petit gran gènere" es poden inscriure fins el dimecres 6 de novembre al Centre Cívic Selves i Carner, de 16 a 21 h (c/ Bernat Oller, 14-16), de dilluns a divendres. Tel. 938727477. Cal portar bolígraf i una llibreta i el preu és de 20 € (domiciliació bancària).