La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest dijous, 31 d'octubre a les 20 h, el monòleg còmic de "Shirley Valentine" de Willy Russell i interpretat per Mercè Arànega. L'espectacle, dirigit per Miquel Gorriz, relata la petita revolució que experimenta una mestressa de casa de mitjana edat en rebre una oferta temptadora: marxar de vacances a Grècia amb la seva millor amiga.

La Shirley és una mestressa de casa de Liverpool que té una relació rutinària amb el seu marit i els seus dos fills que ja han marxat de casa. Un dia, una amiga li fa un regal sorprenent: un bitllet d'avió per marxar, totes dues, quinze dies de vacances a Grècia. La proposta trasbalsa la Shirley, que es pregunta què se n'ha fet d'aquella noia que tenia tants somnis i com és que s'ha convertit en una dona de mitjana edat que beu vi blanc mentre prepara un ou ferrat amb patates fregides per al seu marit.

"Shirley Valentine" parla de la possibilitat de canvi i del coratge de viure. I ho fa d'una manera tan vital, tendra i divertida alhora que no podem fer res més que deixar-nos arrossegar per la força de la seva protagonista, encarnada per l'actriu Mercè Arànega.

Estrenada el 1986, la comèdia de Russell es va convertir en tot un fenomen teatral a Londres. El muntatge va rebre el premi Laurence Olivier en les categories de millor comèdia nova i millor actriu (Pauline Collins), l'any 1988; el premi Tony en la categoria de millor actriu principal en una obra de teatre el 1989, i el premi Theatre World per al millor debut a Broadway, el 1989. Aquell mateix any, Lewis Gilbert va portar el text a la gran pantalla, amb Pauline Collins com a protagonista.

Les entrades per veure l'espectacle tenen un preu de 22€ (20€ Majors de 65 anys i menors de 25 anys i 10€ amb Carnet Galliner) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal o per internet a www.kursaal.cat