30 de octubre de 2019
30.10.2019

Ramon Besa i «Merlí», Premis Nacionals de Comunicació 2019

També han estat distingits el Crític en Mitjans digitals i el Grup Segre en Comunicació de proximitat

29.10.2019 | 23:56
Ramon Besa

El periodista Ramon Besa ha estat distingit amb el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Premsa. Així ho va fer públic ahir el jurat de la 18a edició dels guardons, que també han rebut la sèrie Merlí en la categoria Televisió; Cinto Niqui Espinosa, director de L'altra Ràdio de Ràdio 4, en la categoria de Radiodifusió; el Crític, en Mitjans d'arrel digital; i el Grup Segre en Comunicació de proximitat.

El jurat ha atorgat dues mencions honorífiques: a Tomàs Alcoverro, per la seva llarga trajectòria com a corresponsal de La Vanguardia a l'Orient Mitjà, i a la productora Mediapro, en reconeixement al seu lideratge en el sector audiovisual europeu. El lliurament dels premis tindrà lloc el 13 de novembre en un acte al Palau de la Generalitat.

El reconeixement a Ramon Besa, redactor en cap de diari El País, és per la seva llarga i prolífica trajectòria professional en diversos mitjans. En la justificació de les distincions, el jurat el qualifica de «diferent, amb registres redaccionals que van molt més enllà, ha esdevingut un referent de l'ofici pel seu caràcter independent, crític i ponderat, i la voluntat de posar-se al servei del lector». Besa ja ha rebut diversos premis i guardons, com el Premi Ciutat de Barcelona de periodisme, el Quim Regàs de Periodisme, el Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán, i el Premi Regió7 de Comunicació.

El programa L'altra ràdio de Ràdio 4 compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions, i és el magazín amb més anys d'emissió de la radiodifusió catalana. Cinto Niqui, «amb un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill, reflexiona setmanalment sobre l'ús i l'impacte en la societat de les TIC, considerades eines de transformació social», ha explicat el jurat.

Pel que fa a la sèrie Merlí, de la productora Veranda, el jurat ha volgut reconèixer els seus continguts i plantejaments, indubtablement innovadors, que han interessat tots els públics, però especialment els joves, que s'hi podien veure reflectits.

El jurat també ha reconegut Jaume Alemany, director de màrqueting de Damm, en la categoria de Publicitat, per la innovació, l'activisme de marca i el seu compromís social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.