Arriba a l'escenari de la Sala Beckett de Barcelona l'obra Rita, de Marta Buchaca, que fa uns dies va guanyar el Premi Federic Roda que concedeixen la Diputació de Barcelona i l'Agrupació Dramàtica de Barcelona. Dirigida per la dramaturga barcelonina, la peça es pot veure fins al 17 de novembre protagonitzada per David Bagés i Anna Moliner.

«La nostra societat viu d'esquenes a la mort», explica Marta Buchaca. Rita presenta dos germans, el Toni i la Júlia, que semblen molt segurs de les seves conviccions fins el moment en que han d'afrontar la mort, tant de la seva mare com de la gossa que tenen a casa. L'autora vol fer reflexionar l'espectador sobre el paper que adoptem cadascun de nosaltres davant del tema de la mort, que deixem de costat mentre mirem cap a una altra banda. Amb l'obra, el públic topa de cara amb qüestions com l'eutanasia i la mort digna i la dificultat d'acceptar el comiat definitiu dels éssers estimats.

El muntatge forma part del cicle Memento mori. Recordem-nos de morir que organitza la Sala Beckett juntament amb la Universitat Oberta de Catalunya. Rita es va estrenar a l'estiu en el marc del programa Terrats en Cultura, amb dues úniques funcions, i ara fa estada a l'equipament del carrer Pere IV de la capital catalana.