El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha inaugurat aquest dijous una exposició que homenatja el llegat d'Osamu Tezuka, "el Deu del manga", a través d'uns 200 dels seus originals. La mostra, que ha obert les portes coincidint amb l'inici del 25è Manga Barcelona, ofereix al públic un recorregut per l'obra del cèlebre 'mangaka' i contextualitza la seva figura, clau en l'auge de la vinyeta i l'animació japonesa moderna, en l'època immediatament posterior a la Segona Guerra Mundial. Produïda per FICOMIC i comissariada per Stéphane Beaujean, l'exposició es podrà veure al MNAC fins al 6 de gener del 2020.

Gairebé uns 200 originals d'Osamu Tezuka es podran veure durant gairebé dos mesos al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), en una exposició sense precedents a l'Estat i que vol donar a conèixer l'obra d'un creador essencial per entendre l'evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics a nivell mundial.

"El déu del Manga? Ho és, perquè va canviar la manera de fer aquest gènere. Gràcies al seu pas per Hollywood, va començar a fer un manga molt més movimentat, amb personatges completament diferents; marca un punt d'inflexió en el gènere i en com es comunica amb el públic", exposava aquest dijous la directora de Manga Barcelona, Meritxell Puig.

La inauguració d'aquesta exposició ha comptat amb Macoto Tezuka, fill de l'autor, i que forma part de la direcció actual de Tezuka Productions. Al llarg dels anys, Macoto Tezuka s'ha dedicat a supervisar les adaptacions i altres derivats de l'obra del seu pare, i ell mateix s'ha encarregat de dirigir-ne alguna adaptació. Al Japó és també conegut com a director de cinema, vessant que explorarem amb ell en algunes de les activitats en les que participarà al 25 Manga Barcelona.

Meritxell Puig afirma que aquesta exposició és "un somni fet realitat". La conjunció de la producció de l'exposició, la col·laboració amb el MNAC i la coincidència amb el 25è aniversari del saló del manga són excepcionals, diu. I que l'art de la vinyeta japonesa arribi al museu nacional és per Puig un element a remarcar. "Permet posar en valor el manga com a art, com el que és, i arribar al màxim de gent possible", diu satisfeta.

Efectivament, l'exposició forma part de l'acord de col·laboració entre FICOMIC i el Museu Nacional d'Art de Catalunya, gràcies al qual s'ha produït també l'exposició 'Corto Maltés' de Juan Díaz Canales i Rubén Pellejero o la més recent 'El Víbora. Comix contracultural'. Amb aquest nou projecte FICOMIC i el Museu Nacional continuen treballant per difondre el còmic i fer visibles les relacions que existeixen entre les diferents arts.

L'exposició 'Osamu Tezuka, el Déu del Manga' es pot visitar des d'aquest dijous, coincidint amb l'inici de la 25ª edició del Manga Barcelona, i fins el 6 de gener de 2020. El preu de l'entrada serà de 5€. Durant el 25 Manga Barcelona el dijous 31 d'octubre, el divendres 1 de novembre i el dissabte fins al migdia, presentant l'entrada del Manga, tindrà un preu reduït de 3€. Dissabte a la tarda i diumenge 3 tot el dia, l'entrada a l'exposició serà totalment gratuïta per a tothom.