Cosmògraf, el projecte cultural per treballar el pensament filosòfic, científic i artístic, ofereix avui, dimecres, un dels plats forts de la tercera edició amb la participació del filòsof i activista iranià Ramin Jahanbegloo, director del Centre Mahatma Gandhi per la No-violència i Estudis de Pau i autor de L'obligació moral de desobeir (Arcàdia, 2019). Aquesta conferència inaugural del cicle porta per títol Discrepància i dissidència de pensament i tindrà lloc a l'Espai Plana de l'Om, a les 8 del vespre.

Ramin Jahanbegloo és una figura important a nivell internacional i conegut al seu país per la seva posició a favor de la democràcia, la no-violència i l'obertura a Occident. Doctorat en Filosofia a la Universitat de la Sorbonne, ha col·laborat en diversos centres, des de l'Acadèmia de Filosofia de Teheran fins a la Universitat Global Jindal-Delhi, passant per la Universitat de Harvard, la de Toronto i el PEN Canadà.

El 2006 va ser arrestat a l'aeroport de Teheran i empresonat durant quatre mesos, acusat de preparar una revolució a Iran. Ha guanyat diversos premis per la seva tasca acadèmica sobre la promoció del diàleg entre cultures i de la no-violència i ha fundat el moviment Alumnes per la Pau. Fa poc va visitar Jordi Cuixart a la presó de Lledoners, qui ha escrit el pròleg del llibre esmentat.

La conferència està organitzada per Manresa 2022, Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino. Es realitzarà en anglès amb traducció simultània al català. És gratuïta i oberta a tothom.