La pel·lícula d'acció Xtremo, que dirigeix el català Daniel Benmayor (Barcelona, 1973), i que avui i demà rodarà escenes per diferents indrets del Centre Històric de Manresa, tindrà la col·laboració d'una setantena de persones de Xàldiga per recrear una persecució enmig d'un correfoc. Com explica el president de l'entitat manresana, Marc Cuscullola, la productora de la pel·lícula, Showrunner Entertainment Film SL, es va posar en contacte amb ells fa un parell de mesos per demanar-los la col·laboració del grup de diables. Hi prendran part diables i tabalers, i els integrants de Xàldiga que participen també «faran d'extres com a participants del correfoc». No es tractarà en cap cas de recrear el correfoc manresà i, per tant, la imatgeria no sortirà. L'entitat, que participarà en el primer dia de rodatge, té més de 350 socis.

Xtremo, del director de Bruc (2010), és un film d'acció i màfia per a la plataforma Netflix i té les interpretacions dels actors Óscar Jaenada i Óscar Casas, que avui serà al rodatge a Manresa.

La filmació d'aquesta nova producció per a la plataforma Netflix -que ara fa una setmana estrenava la sèrie Hache, rodada en gran part a la capital del Bages- provocarà afectacions de trànsit els dos dies. Avui, el rodatge es durà a terme de les 6 de la tarda a la 1 de la matinada en diferents car-rers del Centre Històric i les afectacions es faran de manera consecutiva. Seran aquestes:

?Carrer Vallfonollosa- Baixada de la Seu-carrer del Bisbe: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles del carrer Santa Llúcia des de plaça Sant Ignasi, i la Baixada del Pòpul des de la Plaça Major.

?Carrer Pedregar-escales plaça St. Ignasi Malalt: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles del carrer Pedregar en direcció a plaça del Carme.

?Plaça Llisach-carrer Piques: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles del carrer Piques des de Plana de l'Om i des de plaça d'en Creus. Es retiraran provisionalment els contenidors de plaça Llisach i del carrer de les Piques.

?Plaça Gispert-carrer Talamanca: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles de plaça Gispert des del carrer Barreres (mantenint circulació en direcció carrers Santa Maria i Sant Francesc) i del carrer Vilanova des de Plana de l'Om.

Divendres, el rodatge d' Xtremo és previst de les 5 de la tarda fins a les 4 de la matinada de dissabte, i provocarà també afectacions de trànsit en diversos carrers del Centre Històric de la ciutat, que es faran de manera consecutiva:

?Carrer Vallfonollosa- Baixada de la Seu-carrer del Bisbe: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles del carrer Santa Llúcia des de la plaça Sant Ignasi, i la Baixada del Pòpul des de la plaça Major.

?Plaça Major-passatge Sant Ignasi Malalt: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles per la plaça Major des del carrer Sobrerroca - passatge Amics.

?Carrer de les Piques-car-rer Na Bastardes: es tallarà puntualment el trànsit de vehicles del carrer de les Piques i del carrer Na Bastardes des de la plaça d'en Creus i des de la Plana de l'Om