Gairebé quatre mesos després de tancar portes, la sala de festes La General de Berga les tornarà a obrir el proper 23 de novembre, ara amb una nova direcció, que entomen quatre empresaris berguedans amb experiència en el sector de l'oci i la restauració.

La voluntat dels nous gestors, expliquen en un comunicat, és «fer una renovació de la sala, tant en disseny com en programació, per tal de convertir-la en un espai de referència del seu àmbit al Berguedà». Amb la intenció que la ciutat i la comarca no segueixin «orfes d'oci nocturn de qualitat», la previsió és obrir la sala amb pocs canvis visibles, en espera de poder-los fer al principi de l'any vinent. Sí que es notarà des d'ara, en canvi, la renovació de la programació. L'objectiu dels nous gestors és «fer de La General un nou espai polivalent de la ciutat, apte per a diferents públics i franges d'edat i on se celebrin esdeveniments de caire no només estrictament musical». Amb molt bona acústica, la cultura, l'esport i oci nocturn seran els tres pilars sobre els quals girarà l'oferta de l'històric espai del centre de la ciutat, que també s'oferirà per a esdeveniments privats.

Fins al seu tancament, a final d'estiu d'aquest any, era l'única discoteca de la comarca que cobria la franja horària de 3 a 6 de la matinada, els divendres i dissabtes. Té un aforament per a més de 400 persones. El nou equip va anunciar que La General tindrà una persona que farà la funció de dinamitzadora i programadora. Ara, però, tots els esforços se centren, expliquen, a organitzar la nit de Cap d'Any per a tothom.