Uun correfoc a Manresa el novembre? Sí. El cinema converteix l'impensable en possible. Manresa va tornar a ser, ahir, novament un escenari de pel·lícula, titulada provisionament Xtreme. També per a la plataforma Netflix i de la productora Showrunner Entertainment Films S.L. Ara, un llargmetratge d'acció, ambientat en l'actualitat i amb màfia inclosa, que dirigeix el barceloní Daniel Benmayor i que ahir va portar a la capital del Bages més de 130 persones d'equip tècnic i artístic. Entre ells, l'actor Óscar Casas -germà de Mario Casas- que, tot i guarnit amb una dessuadora amb caputxa -per ordres del guió- va ser reconegut per algunes fans. No li van demanar la rúbrica però sí unes selfies. Tot, a la Baixada de la Seu, on l'equip havia rodat a l'interior de la basílica a la tarda, i on es va reunir un nombrós grup de curiosos per seguir els assajos i la filmació d'un correfoc que començava al carrer de Vallfonollosa.

I entre els protagonistes manresans, un grup d'una setantena de membres de l'entitat Xàldiga per recrear aquest correfoc. S'havien canviat a l'Anònima i ja com a diables i tabalers es disposaven a participar de la festa en una de les escenes del dia... i de la nit. La previsió era cremar més de 2.000 euros en pirotècnia però sense tro, per no molestar els veïns, en diferents indrets del Centre Històric. Perquè, com sol ser habitual, els rodatges són lents i la primera escena del correfoc, al carrer de Vallfonollosa -després encara havien de gravar al carrer Pedregar, plaça Llisach i Gispert- començava passades les 8 del vespre. La nit es preveia llarga.

I enmig de curiosos i especialistes, tres patinets elèctrics. Una de les escenes que ahir es rodava en l'encreuament entre el carrer de Vallfonollosa i el carrer del Bisbe -al qual havien afegit nous graons amb taulons- la interpretava un especialista -vestit com Casas- que baixava amb el patinet i topava amb els diables de foc. Començava la persecució? L'antiga Casa de los Jamones quedava tapada per evitar espurnes. I el mateix director es guarnia, com membres de l'equip, amb roba de correfoc en determinats moments del rodatge. L'olor de pólvora estava servit.

El rodatge del film, que també interpreta l'actor Óscar Jaenada, continuarà avui, també, pels carrers i places del barri antic. Però, si no hi ha canvis, sense diables.