Si mires les recaptacions a les taquilles nord-americanes, hi ha un títol que crida poderosament l'atenció pels seus números i les crítiques favorables que ha anat rebent. Es tracta d'Estafadoras de Wall Street, una comèdia amb tocs de thriller que s'ha convertit en una revelació gràcies als seus aires desacomplexats i d'apoderament femení.

Basat en fets reals, el film se centra en un grup de ballarines de striptease que estan molt cansades d'haver-se de treure la roba per guanyar uns quants dòlars. Malviuen en un món dominat per homes, exhibint-se per a homes i quedant-se molt per sota del poder adquisitiu dels homes. Per tant, decidides a trencar el guió de les seves vides, tracen un pla: estafaran els seus clients de Wall Street, que no són pocs, per tenir la vida que volen. L'execució del pla no serà fàcil, perquè cada client comporta els seus propis imprevistos, però és que, a més, ben aviat comencen a estar a l'òrbita de l'FBI.

Amb aquest punt de partida, la directora Lorene Scafaria, autora de films tirant a independents com Buscando un amigo para el fin del mundo o Una madre imperfecta, proposa un híbrid entre drama de denúncia i actioner bandarra que juga molt bé amb les dinàmiques de grup i llança uns quants dards a les desigualtats socials pròpies del patriarcat.

El millor del film és el sentit del ritme, basat en una concepció del relat tan dinàmica com plena de matisos, i un esplèndid repartiment, encapçalat per Constance Wu, Jennifer Lopez, Lili Reinhart, Cardi B, Mercedes Ruehl, Keke Palmer, Trace Lysette, Vanessa Aspillaga i Julia Stiles.