La biografia del divulgador científic Eduard Punset escrita pel periodista manresà Genís Sinca (1970) ha merescut el Premi Literari de Benicarló en la modalitat de Narrativa Memorialística, segons va anunciar ahir l'alcaldessa de la localitat del Baix Maestrat, Xaro Miralles. El certamen arriba a la quarta edició i el lliurament dels guardons tindrà lloc aquest dissabte al Magatzem de la Mar.

El llibre No moriré mai. Biografia d'Eduard Punset i Casals es publicarà al gener amb el segell Onada Edicions. Sinca l'ha vist premiat pocs mesos després de la mort d'un personatge que va passar per la política i els mitjans de comunicació deixant empremta. Conegut com a divulgador científic, es va fer famosa l'afirmació sobre la seva presumpta immortalitat en el programa televisiu El convidat, d'Albert Om. Punset va morir el 22 de maig, als 82 anys.

Genís Sinca, que el 2013 va guanyar el Premi Josep Pla de nar-rativa, ha escrit al llarg de la seva vida diversos retrats de personatges rellevants de la vida pública del país, com Heribert Barrera i Paco Candel, entre d'altres. El manresà va entrevistar Punset en diverses ocasions per traçar la seva àmplia i dilatada trajectòria en una biografia.