Una cinquantena de produccions es projectaran a la 17a edició del Zoom Festival, un xifra que pràcticament duplica l'oferta respecte de l'any anterior, per l'increment de formats que es presenten a la Secció Oficial. I és que el Zoom es converteix enguany en el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, amb la voluntat d'incorporar altres gèneres més enllà de la ficció televisiva. És per això que en aquesta edició del certamen la Secció Oficial consta de cinc categories: ficció, programes informatius, esportius, culturals & divulgatius i d'entreteniment. En total, la programació d'aquest apartat inclou 33 produccions. El Zoom Festival se celebrarà del 26 de novembre a l'1 de desembre a Igualada i Barcelona.

Entre l'oferta de la Secció Oficial s'hi troben algunes de les produccions més aclamades pel públic de TV3, com Katalonski, APM? i el programa de cultura Quan arribin els marcians. En la plana informativa hi trobem, per exemple, les Nits electorals de TV3. En aquesta secció també hi ha programes estrella de la televisió pública espanyola,com Masterchef Celebrity i Juego de niños. Aquestes produccions, més conegudes pel públic del país,contrasten amb programes i pel·lícules que arriben de països com Itàlia, Alemanya, Puerto Rico i Gran Bretanya.

El dimarts 26 de novembre, a les 20 h, tindrà lloc l'acte d'inauguració del Zoom Festival amb l'estrena de la pel·lícula Èxode (2019), de Román Parrado i coproduïda per Televisió de Catalunya (TVC), i Set Màgic Audiovisual, una història de l'èxode republicà de final del 1938, en el marc de la Guerra Civil Espanyola.

L'oferta que proposa la Secció Oficial es complementa amb la d'altres seccions del festival Zoom, com el Zoom Km0, on es podran veure vuit produccions de la comarca de l'Anoia, com el documental sobre la primera dona alcaldessa a Catalu-nya, Doña Nati (2019), dirigida per Òscar López Aguilera; el programa d'entreteniment Globus Sonda (2019), de la productora igualadina Agència Boxcom; i el curt de ficció El silencio de agosto (2019), de Gerard Aguilera, entre d'altres. Zoom Kids, la secció dedicada als més petits, arriba amb el film Joguines guardianes (2017), de Shen Yu i Wang Yan.

A més de les projeccions, el festival incorpora activitats formatives en el seu programa, amb les Zoom Class que es faran a Igualada i Barcelona i permetran als participants estudiar els formats seleccionats en les categories de no-ficció. El Talent Campus de Formats de TV permetrà als seleccionats participar en una estada formativa a Igualada i presentar el seu projecte a la indústria.

En total, el Zoom atorgarà 13 premis: un per cada categoria de la Secció Oficial; els Premis d'Honor, que enguany són per a Mari Pau Huguet i el Canal #0 de Movistar; el Premi Auguri Sita Murt, un guardó al talent de joves actrius i comunicadores del món audiovisual amb projecció de futur, en aquesta edició les finalistes són Mireia Agramunt, Marina Salas i Candela Figueras, i el premi es decideix per votació popular a través de l'Instagram del festival. També es decideix per votació popular on-line el Premi DO Catalunya al Millor Format de TV Català, amb cinc formats finalistes. Els estudiants de centres d'Igualada i Barcelona són els encar-regats d'atorgar el Premi Millor Instagramer i el Premi Millor Youtuber.

Els premis del Zoom es lliuraran a la gala de cloenda, que tindrà lloc el dia 30 de novembre a les 22 h al Teatre Municipal l'Ateneu. Serà retransmesa en directe per la Xarxa, i hi participaran moltes cares conegudes del món de la televisió. Tota la programació es pot consultar a la web del festival, des d'on també es poden comprar entrades per a les sessions de pagament ( www.zoomfestival.org).