Després de l'estrena el dia 1 de novembre a més de 190 països, la sèrie Hache de Netflix prepara la seva segona temporada. Novament produïda per Weekend Studio, Manresa repetirà com un dels principals escenaris de la continuació d'aquest thriller protagonitzat per Adriana Ugarte. L'equip de la productora Weekend Studio tornarà a la capital del Bages el 30 de novembre per organitzar un càsting -com ja va fer l'octubre d'ara fa un any- per trobar figurants entre 16 i 70 anys. La prova, amb el suport de la Manresa Film Comission (l'oficina del consistori encarregada de coordinar els rodatges), se celebrarà al Centre Cultural el Casino, de 10 del matí a 6 de la tarda.

El càsting és obert a homes i a dones i cal portar còpia del DNI, número d'afiliació a la Seguretat Social i número del compte bancari. Les persones que superin les proves participaran en el rodatge de manera remunerada. En aquesta ocasió, es valorarà especialment que els participants tinguin experiència teatral amateur o professional, així com saber ballar i tocar instruments musicals. La convocatòria es fa extensible a membres que formin part de colles de diables i/o del correfoc.

Hache és una sèrie original escrita per Verónica Fernández ( Cuéntame, El comisario, El Príncipe, Velvet Colección), inspirada en fets reals i protagonitzada, en la primera part, per Javier Rey (el traficant Malpica), Eduardo Noriega (l'inspector Vinuesa) i Adriana Ugarte, en el paper d'Helena Olalla, l'Hache que dona nom al títol. En aquesta continuació, Hache continuarà amb la història de la protagonista i seguirà el seu recorregut com a hereva al capdavant de l'organització de tràfic d'heroïna en la Barcelona dels 60 que liderava Malpica.

Aquesta segona temporada -que Netflix encara no ha confirmat en aquests termes- és previst que consti de 6 capítols d'una durada aproximada de 50 minuts cadascun, i amb la intenció d'estrenar-se de manera global, com la primera part, el 2020.

500.000 euros de retorn

Com ja va explicar aquest diari ara fa una setmana, els prop de 20 dies de rodatge de la sèrie Hache a Manresa, durant el novembre i desembre de l'any passat i els primers dos mesos d'enguany, van suposar per a la ciutat un retorn de 500.000 euros. Una xifra aportada per l'Ajuntament que surt de la suma de la inversió de la productora en despeses com allotjaments, contractes de serveis d'empreses, de personal (a través del Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació), de restauració, de material, de proveïdors, dels sous del càsting, de les taxes...

Manresa, que viu un moment dolç com a escenari fílmic, ha acollit des del 2017 prop d'una trentena de rodatges: tres en la darrera setmana.