Enguany el Zoom, el 17è Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que se celebrarà a Igualada i Barcelona del 26 de novembre a l'1 de desembre, s'obre a projectes d'altres gèneres més enllà de la ficció: entreteniment, informatius, programes culturals i divulgatius i esportius, que competeixen en la secció oficial. En la categoria d'entreteniment l'espectador trobarà els programes d'humor APM?, Euskoterapia i El Cielo puede esperar; els concursos Masterechef Celebrity, Prodigios i Juego de Niños de RTVE i el britànic The Hangover Games. També del Regne Unit ha estat seleccionat l'excèntric reality Drag Sos.

Pel que fa a la categoria de programes culturals i divulgatius han estat seleccionats els documentals El accidente feliz, de Puerto Rico, i Todos los apellidos vascos, Mónica y el sexo, Scott y Milá i Imprescindibles en l'àmbit estatal. Els programes catalans Katalonski, Quan arribin els marcians, i la sèrie de ficció Oh my goig també participen en aquesta categoria.

En els informatius trobem tres produccions: per una banda, el 30 minuts i l'especial informatiu de Nits Electorals de TV3 i el documental basc Itziarren Semeak. I en la darrera categoria, els esportius, competeixen les produccions italianes I limiti non estisono i Le Ragazze Mondiali, el programa Informe Robinson, la retransmissió de la cursa l' Olla de Núria i el documental Spirit of Tel Aviv.

El nou Zoom renova també el seu jurat per tal d'adaptar-se a les exigències del nou format del festival en funció de les categories.