«A Castellgalí, poble del Bages, en temps de la Guerra Civil (1936-1939), vaig néixer en una casa pairal sola enmig del bosc anomenada can Mas». Així comença el llibre Memòries d'en Jaume (1938-2018), que es presenta avui (19 h) al restaurant del teatre Kursaal de Manresa. En l'acte hi participarà l'activista cultural Joan Morros, responsable del Galliner, i es farà un maridatge de tapes creades pel xef Jordi Ruiz i vins Perunés.

El volum és fruit del treball realitzat per Jaume Rovira en el taller Aprèn a escriure les teves memòries, que va impartir la periodista Gal·la Garcia, organitzat per la regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Manresa. Amb altres participants, Rovira va aprendre a elaborar un relat amb les seves vivències, i el resultat és un text de capítols breus que van desgranant la biografia de l'autor.

El llibre inclou un pròleg de la pedagoga Eva Bach, neboda de Jaume Rovira, i un annex on es reprodueixen diversos documents que han estat importants en la vida de l'autor. El treball, que inclou fotografies en algunes pàgines enmig del relat, surt a la venda publicat pel segell editorial manresà Zenobita.