La fins ara degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha informat aquest dimecres en el decurs de la Junta de Govern ordinària, que deixa el càrrec després de sis anys com a degana i de quatre més com a vicedegana. Bonet ha explicat als membres de la Junta que els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió són "estrictament familiars i personals". La Junta de Govern ha aprovat en la mateixa sessió, com determinen els Estatuts del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que Joan Maria Morros, fins ara vicedegà, passi a ocupar el càrrec de degà del col·legi fins que es convoquin les pròximes eleccions, previstes d'aquí un parell d'anys. El relleu es formalitzarà a mitjans del mes de desembre.

Bonet ha recordat a la Junta que "ha estat un honor liderar el Col·legi durant aquests anys que no han estat gens fàcils, en què hem hagut de donar-li la volta al Col·legi en molts aspectes, i sempre pensant en els interessos dels col·legiats i col·legiades i de l'ofici".

La Junta de Govern ha agraït molt sincerament la feina i la dedicació de Neus Bonet al capdavant del Col·legi. Ha destacat "la tenacitat" amb què ha treballat per dignificar la professió i per la seva aposta personal a l'hora de fer "més i millor periodisme". Han destacat que durant el seu govern s'ha impulsat el VI Congrés de Periodistes de Catalunya, un espai en què es va debatre i reflexionar sobre l'ofici i on es va presentar el nou Codi Deontològic de la professió actualitzat i vigent avui dia. També ha estat durant l'etapa de Neus Bonet, ha destacat el Col·legi, que "s'ha impulsat i fet efectiva la figura del precol·legiat, que ha servit per apropar l'entitat a les futures generacions de periodistes, que s'ha posat fi als blocs electorals, creat i posat en marxa el setmanari digital Report.cat o la celebració de jornades contra la precarietat laboral i la promoció de campanyes de denúncia com la de "#GratisNoTreballo", entre altres accions".

La Junta també ha recordat que han crescut en aquest període ja que són més de 4.200 els col·legiats que formen part de l'organització.

Joan Maria Morros

Per la seva banda, el nou degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, ha anunciat a la Junta de Govern que treballarà amb "la voluntat de continuar amb la feina engegada per la degana i que sempre s'ha compartit a la Junta de Govern"