Eudald Corominas, un jove director de cinema berguedà, busca finançament per a la producció d' Herència, un ambiciós curtmetratge sorgit de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya) i ambientat a l'època de la postguerra en un poble dels Pirineus catalans. El realitzador, de 25 anys, ha obert una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per aconseguir recaptar finançament. De moment, en 15 dies el projecte ha aconseguit 2.580 euros de 65 mecenes, però Corominas ha engegat una segona fase amb l'objectiu d'aconseguir 3.500 euros més.

La història d' Herència passa en un poble molt petit dels Pirineus, on un enterrador té un problema des de fa molt temps: la gent del poble no es mor. Desesperat per trobar-hi una solució, l'enterrador decideix matar algú per així cobrar els diners del funeral. Però durant l'assassinat una nena l'enxamparà i li farà xantatge. L'equip de Corominas és format per persones d'arreu d'Espanya i té un elenc de professionals, com els actors com Borja Espinosa, Pep Cruz i Albert Pérez.

Eudald Corominas ha estudiat direcció de cinema a l'ESCAC i actualment prepara el treball de final de carrera, que consisteix a produir aquest projecte en format de curtmetratge. El guió d' Hèrencia va ser seleccionat per un jurat extern entre122 participants. Corominas explica que «és un guió que, a primera vista, té una lectura, però amb un rerefons molt més interessant: un missatge polític que intenta preservar la memòria històrica». Si la producció segueix endavant, la mateixa universitat s'encarregarà de distribuir el curtmetratge a diferents festivals.