La mezzosoprano bagenca Mireia Pintó serà una de les cantants solistes d'El Messies, de Händel, que l'OBC interpretarà a l'Auditori de Barcelona sota la direcció de Kazushi Ono. Els concerts tindran lloc aquest divendres, 13 de desembre, a les 20 h, l'endemà dissabte (19 h) i el diumenge (11 h). Els preus de les entrades es poden consultar al web lauditori.cat.

Kazushi Ono, director titular de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, comandarà la interpretació íntegra i sense talls d'una de les grans peces creades per Georg Friedrich Händel (1685-1759), El Messies, que narra l'adveniment i la passió de Crist. Un dels passatges més coneguts de l'obra és l'Al·leluia del final de la segona part. En la tercera part, s'explica el triomf del Messies sobre la mort, un episodi que culmina amb l'Amén que sempre impacta el públic.

L'obra es va estrenar l'any 1741 i és una de les grans composicions del repertori religiós. En els tres concerts d'aquest cap de setmana, l'OBC estarà acompanyada en la part vocal pel Cor Bruckner Barcelona, el Cor Lieder Càmera i els cantants Maria Hinojosa (soprano), Mireia Pintó (mezzo), Alejandro del Cerro (tenor) i Josep Ramon Olivé (baríton).