Cineclub projecta aquest diumenge L'escriptor d'un país sense llibreries, de Marc Serena, que assistirà a l'estrena amb Adoum Mahamat, un camerunès que va treballar 5 anys a Guinea Equatorial i que ara viu a Manresa. El film es projectarà a l'Espai Plana de l'Om, a les 18.30 h.

El tercer treball del periodista, escriptor i realitzador manresà va ser un dels títols destacats a la dar-rera edició de l'Alternativa i en què aprofundeix, novament, en la seva gran passió, Àfrica. La seva obra literària (textos com Això no és africà!: del Caire a Ciutat del Cap a través dels amors prohibits) i cinematogràfica gira al voltant del continent més maleït i oblidat.

La seva opera prima, l'esplèndida Tchindas, ens revelava una realitat africana heterodoxa. I el seu nou treball segueix amb el projecte de fer visibles tot un seguit de qüestions interessadament silenciades. L'escriptor d'un país sense llibreries ens apropa a la figura molt poc coneguda de Juan Tomás Ávila, un intel·lectual guineà exiliat a Sant Cugat. La pel·lícula aborda una problemàtica que encara segueix sent molt incòmoda a l'Estat espanyol (i al vell continent): la dictadura de Teodoro Obiang. Serena va poder rodar, després de superar nombrosos problemes (la repetida denegació del visat, entre altres), en el cor de la Guinea Equatorial. La penúltima colònia d'Espanya, que s'independitzà el 1968, és un dels països amb més riqueses naturals d'Àfrica, però la majoria de la seva població està condemnada a la misèria. Les imatges precises i contundents de Serena ens acosten oportunament a la brutal injustícia que pateix un poble sistemàticament menyspreat per la seva antiga metròpoli.