La trajectòria del militant antifranquista Cipriano Martos, que va morir després de ser torturat per la guàrdia civil el 1973, és l'eix de Molotov, el nou projecte conjunt del dramaturg manresà David Pintó i l'actor igualadí Joan Valentí. El muntatge es podrà veure del 15 al 17 de maig al Teatre de l'Aurora en la que serà una de les 14 propostes que l'equipament de Cal Font ofereix per al primer semestre del 2020.

En el terreny teatral, del 14 al 16 de febrer, l'intèrpret igualadí Marc Tarrida també passarà per l'escenari de l'Aurora amb motiu de les representacions del muntatge Bollywood, Bombay, Barcelona, a càrrec de les companyies Dúo Fàcil i Líquido Teatre. Concebuda en clau de tragicomèdia, la peça tracta sobre el somni migratori i la decepció que sovint l'acompanya.

La programació de l'Aurora començarà aquest cap de setmana amb Carinyo, una obra dels valencians Jaume Pérez i Juli Disla que explicita la soledat que experimenten algunes parelles que estan juntes. La corrupció de la democràcia és el motor de la versió teatral de l' Assaig de la lucidesa del Nobel portuguès José Saramago, amb el calafí Xavier Torra en el repartiment.

Amb Ni con tres vidas que tuviera, el grup madrileny Intemperie Teatro parteix de l'entrevista que Jordi Évole va fer a l'exetarra Iñaki Rekarte. Accions de resistència planteja una societat on fins i tot néixer, viure i morir són elements d'intercanvi mercantil.

Amb Infanticida, la pianista Clara Penya i el dramaturg Marc Rosich recreen en clau musical l'obra de Víctor Català sobre l'instint maternal. Decadència, de Steven Berkoff, i amb Carles Martínez i Míriam Alamany com a intèrprets, carrega contra la classe alta britànica. En clau d'humor, Guillem Albà tornarà a l'Aurora amb el cant a la vida tranquil·la que fa a Calma!.

Producció pròpia

En Jan Petit quan balla, que es podrà veure del 8 al 10 de maig, és la quarta producció del Teatre de l'Aurora, en aquest cas adreçada al públic familiar. Teatre amb màscares, titelles i música en directe en un espectacle que explica com el Jan al qual es refereix el títol va ser un líder revolucionari executat per criticar la monarquia francesa el segle XVII.

El Cicle Música de primera fila depararà quatre concerts. David Riba, Guillem Martí i Maria Josep Fusté, professors del Conservatori d'Igualada, visitaran el Beethoven prerevolucionari. L'igualadí Joaquim Font tocarà un repertori de música ibèrica per a piano. Els actors i músics Norbert Martínez i Roger Julià protagonitzaran Toquen a morts. Finalment, el Quintet Mediterrani, amb estudiants de l'ESMUC, oferirà un programa de cambra.