El violí i el violoncel continuen marcant la personalitat de Blaumut a De veritat, el primer senzill del disc que la banda catalana publicarà el 14 de febrer. El grup estrenarà el nou disc al Festival Strenes de Girona el 30 d'abril -ja hi ha les entrades exhaurides- i després actuarà a la Sala Barts de Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Horta d'Avinyó -el 19 de juny en el marc de l'Abadal Music Festival-, Ter-rassa i Salt, els llocs que fins ara s'han confirmat en una agenda oberta a noves contractacions.

Segons va informar ahir la discogràfica Música Global, De veritat és una de les 13 peces del treball discogràfic que porta per títol 0001, «un disc conceptual en l'àmbit musical i gràfic». La portada del single que es va difondre ahir divendres mostra «un circuit que es dibuixa entre la part racional, la física i l'emocional de cadascú». El tema De veritat parla de «retrobar-se amb la pròpia essència», segons va explicar el grup.

El quart àlbum del grup, produït per Joel Condal, Xavi de la Iglesia i Blaumut, té l'assessorament artístic i els teclats de Dani Espasa. Blaumut és una formació de pop que es va donar a conèixer el 2012 amb el disc El turista, amb cançons com Bicicletes i Pa amb oli i sal. Els intèrprets són Xavi de la Iglesia (veu, guitarres i programacions), Vassil Lambrinov (violí i programacions), Oriol Aymat (violoncel), Manuel Krapovickas (baix, contrabaix i sintetitzador) i Manel Pedrós (bateria, percussions i veus).