Només dos dels quatre autors finalistes del Premi Amat-Piniella de narrativa seran presents dimecres vinent a la sala d'actes del Casino de Manresa en l'acte de presentació de les obres que competeixen pel guardó. Jordi Lara ( Sis nits d'agost) i Marta Marín-Dòmine ( Fugir era el més bell que teníem) seran presents a la trobada, que tindrà lloc a les 19 h amb entrada lliure, mentre que en representació de Joan Margarit ( Per tenir casa, cal guanyar una guerra) hi assistirà l'editor Josep Lluch. De Maria Barbal (A l'amic escocès), els organitzadors en llegiran l'escrit que l'autora els ha fet arribar.

El certamen, que arriba a la vintena edició organitzat per Òmnium Bages-Moianès i l'Ajuntament de Manresa, reconeix cada any una obra publicada que reflecteixi algun dels moviments socials contemporanis. El guanyador s'endú 2.000 euros.

El guardó es lliurarà el dimecres 19 de febrer en un acte a l'Auditori de l'Espai Plana de l'Om de Manresa. Durant l'acte, es farà una dramatització de fragments del Diari d'Anna Frank, a càrrec de l'actriu Txell Vall, acompanyada per alumnes del conservatori de música de Manresa.