Només set dies han tardat a arribar les primeres esbroncades a la nova edició Operación Triunfo. OT 2020 va arrencar el 12 de gener passat amb una gala zero, de presentació, plena d'expetació i molt de potencial vocal per part de les 18 veus aspirants a entrar a l'acadèmia. Però anit, en la primera gala oficial, el protagonisme se'l va endur la directora de l'acadèmia, Noemí Galera, molt descontenta amb l'actitud dels 'triunfitos'.

Sembla que els 16 concursants escollits per entrar al xou musical van gastar tota la seva energia en la primera classe de fitness del manresà Cesc Escolà i a l'hora de la gala els en va mancar. La falta de motivació i empenta per part dels concursants van propiciar una sèrie de polèmiques dins el concurs: des de la falta d'interès que tots van presentar durant les classes fins a la deixadesa a l'hora d'assajar "Tómbola" de Marisol pel tema grupal.

Tots aquests factors van derivar en una actuació d'obertura de gala molt planera que la directora no va dubtar a criticar dient que no havien estat "al nivell de la gala i l'espectacle" i que, "ni molt menys" havia estat "un homenatge a Marisol".

El jurat també es va mostrar molt més contundent que en la gala d'obertura i va amenaçar amb tenir en compte a partir d'ara la cançó grupal "com a motiu de nominació". A més, van aprofitar per esbroncar subtilment als concursants, assegurant que l'anterior gala havia estat molt millor i que han de tenir present que l'important en aquest concurs "és l'experiència de l'aprenentatge i no la fama".

El preferit i els nominats

Esbroncades i retrets a part, Eva va ser la concursant preferida pel públic d'entre els 800.000 vots dels espectadors. La gallega va compartir el podi amb Flavio i l'Hugo, però ha estat ella qui s'ha beneficiat del privilegi de poder escollir company de duet aquesta setmana.

D'altra banda, els nominats pel jurat van ser Ariana, Rafa, Nick i Samantha. Aquesta última va ser salvada pels professors de l'acadèmia mentre que Rafa va tenir la salvació unànime per part dels seus companys. Ara queda esperar una setmana per veure qui dels dos, l'Ariana o el Nick, posa punt final al seu recorregut musical dins d'un programa que s'ha iniciat amb moltes polèmiques.