Biel Barnils (Barcelona, 1976) presentarà avui, a 2/4 d'1 del migdia, el poemari Capcorestómac (Témenos Edicions, 2019) a la llibreria Papasseit de Manresa (c/Barcelona, 25), de la qual és col·laborador habitual, acompa-nyat dels poetes Sònia Moya i Xavier Giol. L'acte serà, com sempre, d'entrada gratuïta i oberta a tothom.

Biel Barnils és el fill menor del reconegut periodista i traductor Ramon Barnils. Activista de la paraula, amb estudis d'Humanitats, realització audiovisual, gestió cultural i arts aplicades a l'escultura, el seu interès sempre ha girat al voltant de la paraula (dita o escrita). Col·labora a diferents mitjans de comunicació i és autor del llibre L'Orgia verbal. Converses amb Màrius Serra. Fa molts anys que es dedica a recitar poesia, fer-ne tertúlies i presentar-ne llibres, però fins ara no havia publicat mai cap poema.

Capcorestómac recull els 60 poemes -ordenats per «pensament, sentiment i estómac»- que l'autor «salva de la foguera» dels escrits fins al moment actual, que considera el bell mig de la seva vida. Com explica en la presentació del llibre, «publicar-los ha estat la meva manera d'allunyar-me'n, treure-me'ls de sobre, començar altres coses».