Jaume Farguell Sitges, exalcalde de Berga, expresident del Consell Comarcal del Berguedà i d'Òmnium Cultural del Berguedà i exdiputat al Parlament per CiU, presenta aquest dijous a Manresa el seu nou llibre, una recopilació d'articles publicats a Regió7 entre el febrer del 2012 i el juny del 2019, tots ells en el català original i traduïts a l'anglès per Sally Poulson.

El llibre és editat sota el segell del Casal d'Europa del Berguedà, l'organisme amb seu a Berga que Farguell presideix i que és la plataforma des de la qual desenvolupa activitats culturals i europeístes. Sota el títol «Pobles, persones, idees», l'autor recopila 107 peces amb temàtiques variades però que tenen com a comú denominador la connexió entre Catalunya i Europa, ja sigui en l'actualitat o en el passat. En aquest sentit, el treball de Farguell divulga un ampli ventall de pistes disperses per Europa que delaten la persistent presència de Catalunya en la societat europea al llarg de la història. L'autor posa un accent especial a perseguir encara amb més afany les connexions berguedanes amb la resta del continent, i en localitza un bon nombre amb afany divulgador. També la reivindicació de berguedans que han tingut un paper destacat al llarg del temps és un tema present de forma persistent en les pàgines del llibre.

L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda i hi participaran el president d'Òmnium Bages-Moianès, Jordi Corrons, el director de Regió7, Marc Marcè, i el mateix autor.