M. Alba Comas en representació del jurat, ha distinguit Joan Ramon i Reig (Santpedor) pel dibuix "Oració" i a Juan Escudero i Garcia (Barcelona) pel gravat titulat "Desglaç". Les dues obres han estan premiades amb 1.500 euros. Així mateix, el jurat ha concedit dos accèssits en nom del Cercle Artístic de Manresa: un de dibuix a Marina Berdalet i Andrés amb l'obra "Solitud i renaixença", i un de gravat a Mercè Grifé i Canals per l'obra "Hemispheres".

A la convocatòria s'hi van presentar un total de 104 obres, de les quals 42 en la modalitat de gravat i 62 en dibuix. La participació ha estat majoritàriament d'artistes de Manresa i el Bages, però també hi ha hagut una àmplia representació de la resta de Catalunya i alguna de l'Estat Espanyol.

El Premi Joan Vilanova es tracta d'una convocatòria oberta a la participació de tots els i les artistes que vulguin, sense cap limitació territorial, ni d'edat i es va iniciar el 1990. La convocatòria vol mantenir viu el record d'un dels artistes més rellevants de Manresa, el dibuixant Joan Vilanova i Roset, i fer-ho amb la convocatòria d'un premi d'arts plàstiques que potenciï les disciplines amb les quals treballà.

El jurat d'aquesta edició ha estat integrat per M. Alba Comas i Closas, en representació del Cercle Artístic de Manresa; Anna Martí i Escalé, en representació de l'Escola d'Art de Manresa; i Marcel Sellas i Anfruns, designat per l'Ajuntament de Manresa.