El santpedorenc Joan Ramon i Reig, amb el dibuix Oració, i el barceloní Juan Escudero i Garcia, amb el gravat titulat Desglaç, van ser els guanyadors de la 25a edició del Premi Joan Vilanova de Dibuix i Gravat, que es va lliurar ahir a l'Espai 7 del Centre Cultural El Casino de Manresa. Ambdues obres han estan premiades amb 1.500 euros. L'acte va servir, també, per inaugurar l'exposició de les obres presentades i seleccionades pel jurat, que es podran visitar fins al 21 de febrer, en horari de dimarts a diumenge de 6 a 9 del vespre.

El veredicte, que va llegir la presidenta del Cercle Artístic de Manresa, M. Alba Comas, en representació del jurat, va distingir, també, amb dos accèssits en nom del Cercle, Marina Berdalet i Andrés, amb el dibuix Solitud i renaixença, i Mercè Grifé i Canals pel gravat Hemispheres.

A la convocatòria d'enguany s'hi van presentar un total de 104 obres, de les quals 42 en la modalitat de gravat i 62 en dibuix. La participació ha estat majoritàriament d'artistes de Manresa i el Bages, però també hi ha hagut representació de la resta de Catalunya i alguna de l'Estat espanyol.

El jurat d'aquesta edició l'ha format M. Alba Comas i Closas, en representació del Cercle Artístic de Manresa; Anna Martí i Escalé, en representació de l'Escola d'Art de Manresa; i Marcel Sellas i Anfruns, designat per l'Ajuntament de Manresa.

Iniciat el 1990, la convocatòria del Premi Joan Vilanova és oberta a la participació de tots els artistes que vulguin, sense cap limitació territorial, ni d'edat. El guardó vol mantenir viu el record d'un dels artistes més rellevants de Manresa, el dibuixant Joan Vilanova i Roset (Manresa, 1908 - 1990), i fer-ho amb la convocatòria d'un premi d'arts plàstiques que potenciï les disciplines amb les quals va treballar i reeixir.