L'obra Como siempre, lo de siempre (Libros de KO), de la periodista gallega Lucía Taboada, va obtenir el guardó al millor llibre sobre futbol de l'any en la gala dels Premis Panenka, que va tenir lloc dilluns a la tarda a l'antiga fàbrica Damm de Barcelona. En aquest volum, l'autora aporta la seva mirada particular a la descripció de l'afició del Celta de Vigo. «Suposo que, amb la temporada que porta l'equip, aquest premi compensa una mica», va explicar en to simpàtic Taboada en recollir l'estatueta.

En aquesta categoria, un dels onze finalistes va ser el periodista Jordi Agut, de Valls de Torroella i reporter d'esports de Regió7, per la novel·la Línia de quatre, publicada per Pagès Editors en català i amb el seu segell Milenio en castellà (Línea de cuatro). La ficció d'Agut és la segona part d'una trilogia que rastreja en els baixos fons del futbol: si la primera novel·la, L'últim defensa, va tractar sobre les màfies de les apostes, en la segona el protagonisme se l'emporta la corrupció de les grans institucions internacionals. Després de presentar Línia de quatre a Valls de Torroella i Manresa, Agut participarà en les properes setmanes en el festival Febrer Negre de Palma (21 de febrer), el certamen Vila del Llibre de l'Escala (29 de febrer) i les Vespres Negres de Sant Feliu de Llobregat (6 de març).

La sisena edició dels premis de la revista que parla de futbol des d'un punt de vista humà, cercant les històries que vinculen l'esport amb la dimensió sociocultural de les persones i els col·lectius, va guardonar també Ferran Zueras, que va morir el passat mes d'octubre, amb el premi Fotògraf de l'Any. En la categoria de Peça periodística de l'Any, el jurat va reconèixer el treball de de Gol TV en el mundial femení de futbol encarnat en la feina que van fer les periodistes Sara Giménez i Danae Boronat.

En una trobada a la qual hi van assistir els subscriptors de la revista i un bon grapat de rostres coneguts del periodisme esportiu català, Panenka va lliurar tres premis més a tres figures del futbol. D'una banda, l'Antonin d'Honor va recaure en Aritz Aduriz, que va recollir el guardó de la mà de l'editor Aitor Lagunas només quatre hores abans del dia del seu 39è aniversari. Aduriz va anunciar fa uns mesos que aquesta serà la seva última temporada, i aspira amb l'Athletic Club de Bilbao a guanyar la Copa del Rei.

L'Antonin de l'Any va recaure en Marcelino García Toral, que el mes de maig passat va guanyar la Copa del Rei amb el València en la final jugada contra el Barça a Sevilla. Tot i que va excusar la seva presència en un vídeo que es va retransmetre als assistents, l'Antonin Especial va reconèixer la trajectòria del golejador David Villa.