Sopa de Cabra traurà el proper 28 de febrer el seu desè disc d'estudi, titulat "La gran onada", i les cançons del qual giren al voltant del tema de l'aigua i el mar, segons ha informat aquest dimecres la banda catalana.

Després de l'àlbum "Cercles", que parlava de l'aire, "La gran onada" utilitza com a metàfora "l'onada, l'element més transformador de la mar, amb infinitat de lectures, com la climàtica, la social o la política".

La primera cançó del disc que s'ha donat a conèixer ha estat "Farem que surti el sol", dedicada a l'ONG Open Arms, i aquest dimecres a mitjanit s'avançaran tres nous temes més: "Deien adéu", "Em trenques el cor" i "Fronteres".

"Deien adéu" és una cançó pop rock amb moltes referències als vuitanta, que parla del canvi d'era i de paradigma, amb referències a mites generacionals com Led Zeppelin, AC/DC o Dylan.

"Em trenques el cor" és la cançó de "La gran onada" que connecta millor amb els orígens dels Sopa, a partir de patrons de rock urbà.

"Fronteres" és un mig temps amb tons èpics que parla dels refugiats i compta amb la veu de la cantant del grup Intana Núria Moliner.

La gira de presentació del nou disc començarà el 14 de març al Cruïlla de Primavera al Poble Espanyol de Barcelona i continuarà el 27 de març al Teatre la Llotja de Lleida, el 4 d'abril a l'Auditori de Girona i el 18 de abril a Tarraco Arena de Tarragona.

Sopa de Cabra també actuarà el 21 de novembre a l'Atlàntida de Vic (Osona), el 17 d'octubre a l'Auditori de Granollers (Vallès Oriental) i el 18 de desembre al Teatre Auditori de Sant Cugat (Vallès Occidental).