Tot és mentida, en el setè art. O quasi tot. Si dimarts el glamur del Club Albatros s'havia apagat, avui els llums de neó tornaven a il·luminar el local mafiós de la sèrie de Netflix "Hache" que aquests dies s'està rodant a Manresa. Avui, també, al Passeig de Pere III, on la façana del Centregràfic es converteix en l'entrada d'aquest club nocturn que regenta la protagonista, l'actriu Adriana Ugarte, que ha agafat les regnes del negoci de Malpica i que, durant la primera part de la tarda, ha estat l'estrella de la filmació de la sèrie, acompanyada de l'actor Marcel Borràs. Avui, la marquesina del club lluïa impecable i les lletres del cartell Albatros tornaven a llençar centelleigs vermells.

El fort vent que bufava, aquesta tarda, ha provocat alguns problemes en l'atrezzo i ha fet caure el tòtem publicitari, situat al costat d'unes cadires de fusta, a tocar del quiosc i la parada de flors que ambienten el reconvertit Passeig en la Rambla de los Estudios. Un ensurt sense conseqüències. Però el fred ha fet, també, que els nombrosos extres que han participat en el rodatge -vianants llegint el diari, parelles passejant, mariners al costat del camió Dodge 1914, l'enllustrador de sabates o els porters de l'Albatros- esperessin amb l'abric calat fins al coll el torn de rodatges, a les ordres de Jorge Torregrossa.

L'escena d'avui, que s'ha assajat i rodat des de diferents angles situava la protagonista al portal número 25 del Passeig, a la cantonada del local mafiós, des d'on sortia, vestida de carrer, amb guants, sabates i bossa de mà a joc, de color marró, per avançar uns metres i trobar-se al davant de Club Albatros amb l'actor Marcel Borràs, muntat en una moto Ossa 125 B mentre, darrera, enfilava un Renault 4/4. Intercanvien quatre paraules en una breu conversa que acaba quan ella torna, de nou, cap al portal. I punt.

El rodatge, que s'ha aturat a mitja tarda perquè l'equip sopés a l'Anònima, on la Productora Weekend Studio té situat el centre d'operacions, continuarà d'aquí a una estona, novament al Passeig i fins a la matinada. A Crist Rei ja hi havia instal·lada una grua amb un gran focus per a la filmació de la nit. El rodatge d'aquesta tarda ha tornat a congregar nombrosos curiosos i passavolants que s'aturaven més o menys estona, novament preparats amb el mòbil a la mà. I no faltaven comentaris: «un club aquí i sense saber-ho!» (per l'Albatros); «És el primer cop que veig una famosa» (per Adriana Ugarte) o «tota la tarda per rodar una escena?» (Sí, això del cinema és lent). Que Manresa sigui un escenari encara és llaminer.

Demà, darrer dia de rodatge de la sèrie de Neflix aquesta setmana a Manresa, també es tallarà al trànsit de vehicles del primer tram del Passeig de Pere III, entre Muralla Sant Domènec i carrer Guimerà (Crist Rei), i carrer Arquitecte Oms. Dilluns, per primer cop, van filmar al barri de la Sagrada Família.

"Hache" és una sèrie situada en la Barcelona dels anys seixanta just quan el tràfic d'heroïna es troba en el seu punt més àlgid. Protagonitzada per Adriana Ugarte i creada i escrita per Verónica Fernández, està inspirada en fets reals. La història d'aquesta segona temporada segueix el recorregut d'Helena Olalla (Hache) com a hereva al capdavant de l'organització criminal de tràfic d'heroïna que liderava Malpica (Javier Rey) en la primera temporada. Continuen, també, Marc Martínez en el paper del boxejador Arístides, home de confiança d'Hache (el gimàs té com a escenari uns dels interiors de l'Anònima) i l'actor Pep Ambrós, en el paper de l'advocat Julio Senovilla. A la banda de la llei, Eduardo Noriega, com a inspector Alejandro Vinuesa i l'actor Miquel García Borda.

La flota automobilística de la sèrie, com en la primera temporada, torna a ser de l'empresa Spotcar, del manresà Carles Garriga.