La il·lustradora surienca Heidi de la Paz (1975) inaugura avui l'exposició Mokuhanga a la llibreria Papasseit de Manresa, una mostra de treballs realitzats amb la tècnica de la xilografia japonesa. Durant l'acte inaugural d'aquesta tarda, obert al públic, l'artista oferirà una demostració de la tècnica que fa servir.

L'obra que De la Paz presenta a la Papasseit està formada per dos llibres d'artista, un llibre artesà i una sèrie d'estampes fetes segons la xilografia japonesa. L'artesana bagenca ha fet diversos cursos sobre aquesta tècnica a Saragossa i té previst anar properament al Japó per aprofundir en la seva formació.

L'exposició porta per títol Mokuhanga, un terme japonès que denomina el gravat en fusta. En la llengua del país nipó, moku significa fusta i hanga és el verb imprimir. La tècnica va arribar al Japó procedent de la Xina per tal de poder reproduir textos religiosos. Segons alguns documents històrics, la xilografia és la tècnica d'impressió més antiga que es coneix. Avui en dia, la xilografia japonesa encara es continua fent servir, i els materials i les eines s'elaboren de forma artesanal amb materials naturals.

Els llibres d'artista que ensenya Heidi de la Paz s'inspiren en l'imaginari de les arts marcials. Aquestes obres parteixen de la producció creativa de l'artista Katsushika Hokusai (1760-1849), un dels representants principals de la xilografia japonesa del període Edo.

The guardian of the Magical Mountain és un llibre d'artista que es presenta en format d'obra pictòrica i que remet al llibre tradicional japonès. El volum narra el dia a dia d'un guardià de la muntanya de Montserrat.

L'obra Medicina per l'ànima és una sèrie d'imatges simbòliques creades amb la voluntat de ser una medicina visual que regula l'estat anímic de l'individu. La voluntat d'aquestes peces és recordar a la persona que vivim en un món dual i que totes les emocions experimentades formen part de la vida. Un cop es fa l'exercici de reconèixer-les i d'integrar-les, tenim la possibilitat de transcendir els estats duals i elevar-se fins a nous estats de consciència.