L'associació Adona't Sallent engega un projecte de recuperació de la memòria de les treballadores de les fàbriques tèxtils de Sallent i Cabrianes, el resultat del qual es posarà a disposició de la ciutadania a través d'una pàgina web. Amb el suport de la biblioteca local i el programa Laboratoris digitals ciutadans de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, es fa una crida a totes les persones que tinguin documentació i fotografies relacionades amb el món fabril de la localitat, així com aquelles dones que vulguin explicar la seva experiència com a treballadores.

La presentació del projecte Memòria de les dones de les fàbriques tèxtils de Sallent i Cabrianes tindrà lloc el divendres dia 6 de març a l'Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent. L'alcalde, Oriol Ribalta, intervindrà en la trobada per adreçar unes paraules als assistents, i la vetllada es clourà amb el recital d'una selecció de poemes de La Fàbrica, de Miquel Martí i Pol, a càrrec del grup escènic Carpe Triem, format per Toni Gol i Fina Borràs (veu) i Quim Castilla (guitarra).

Els promotors de la iniciativa conviden a participar-hi totes les persones i col·lectius que hi estiguin interessats. De moment, ja hi han col·laborat l'Arxiu Municipal i l'empresa BitLab, a més d'unes quantes dones que van treballar a les fàbriques i ja han fet la seva aportació al projecte en forma de fotografies, escrits i entrevistes gravades en vídeo.