La figura de Joan Carles i Amat (1572-1640), fill de Monistrol de Montserrat i autor del tractat de guitarra més antic que es conserva, serà glossada en un conte il·lustrat per la reconeguda dibuixant Pilarín Bayés. El volum Petita història de Joan Carles Amat sortirà publicat probablement després de l'estiu i s'inclourà en la popular col·lecció de l'Editorial Mediterrània, amb més de 300 títols.

Per parlar del projecte amb els responsables del segell barceloní, de l'Ajuntament de la localitat bagenca i de l'Associació Joan Carles i Amat, Bayés va visitar Monistrol aquest dimarts. L'autora se suma d'aquesta manera a la iniciativa de recuperar la memòria d'Amat, i que en el cas concret del conte va començar l'agost de l'any passat amb una campanya de micromecenatge que està rebent una resposta positiva per part dels monistrolencs, segons els promotors.

En l'horitzó del treball que està fent l'associació hi ha la celebració d'un festival internacional de guitarra. Una fita escaient per al poble de l'autor del tractat sobre aquest instrument publicat a final del segle XVI.