El bar dels Carlins (carrer Sabateria) de Manresa reobre portes dijous (20 h) gràcies a la unió entre l'empresari Damià Giménez (El Vermell, L'Englantina) i la cooperativa Cultura del Bé Comú. Des del 2017 fins la tardor passada, el bar s'havia fet servir com un espai escènic -Barlins Teatreria- per a propostes de petit format i s'hi servien paperines de crispetes, fuet i formatges. Molt implicat en el sector de la restauració al centre històric de la ciutat, Giménez enceta ara una proposta amb el lema «bohèmia radical i gastronomia de barri».

El nou projecte «vol reformular la tradició i la història del lloc en clau postmoderna amb una proposta gastronòmica basada en cuina de pintxos», segons els promotors. Els Carlins vol recuperar l'espai del bar com a punt de trobada de l'activitat teatral i associativa, i fer-lo un referent del centre històric de la capital bagenca.

L'horari d'obertura del local serà de 18 a 2 h els dijous, i fins a les 3 els divendres, dissabtes i les vigílies de festius. D'altra banda, cada dijous, el bar oferirà una proposta de pintxo dolç maridat amb vins dolços i ratafia, una activitats inclosa dins el circuit gastronòmic del pintxo-pote, que està promogut per L'Antic.