La biografia d'Eduard Punset escrita pel periodista manresà Genís Sinca ja és a les llibreries amb el títol No moriré mai, que al·ludeix a una de les frases més famoses d'aquest popular divulgador científic, que va finar l'any passat a l'edat de 82 anys. Publicat per Onada Edicions, el llibre va guanyar el mes de novembre passat el 4t premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló.

Genís Sinca va compartir tot un seguit de trobades amb Eduard Punset durant les quals l'economista, que es va convertir a partir dels 60 anys en una estrella mediàtica gràcies al programa Redes, emès a Televisió Espanyola des del 1996 fins al 2014, li va explicar experiències i anècdotes de la seva llarga existència. Punset va viure la infància a la Vilella Baixa (el Priorat), va residir als Estats Units, va estudiar a Madrid, va militar al Partit Comunista i es va haver d'exiliar. Un personatge molt conegut que, en el programa El convidat de TV3, conduït per Albert Om, va expressar el seu convenciment que no es moriria mai.

Una altra de les novetats editorials d'autors de la Catalunya Central és La ira, del solsoní Raül Garrigasait. Aquest llibre forma part de la sèrie Pecats capitals del segell Fragmenta Editorial, un projecte a través del qual set assagistes catalans aborden cadascun dels pecats amb total llibertat intel·lectual. Garrigasait planteja la ira com la passió més vehement.