Entre les diferents iniciatives de consum virtual de cultura que s'estan manifestant aquests dies a les xarxes socials hi ha l'emissió oberta i gratuïta d'espectacles escènics. La Cia. Les Llibertàries, de la qual en forma part l'actriu sallentina Tàtels Pérez, se suma a la proposta #TeatrealSofa amb la retransmissió, des de la plataforma vimeo.com, de l'obra de teatre Llibert. Per accedir-hi es pot buscar l'enllaç a @llibertteatre, #LLIBERT i l'esmentat #TeatrealSofa.

Llibert és una de les peces més colpidores i interessants dels darrers anys. Guardonada el 2013 amb el Premi Serra d'Or al millor muntatge teatral, l'obra parla de la mort d'un nadó pocs dies després d'arribar al món. Una experiència viscuda per l'autora i intèrpret Gemma Brió, que va fer el salt als escenaris protagonitzada també per Tàtels Pérez i la cantant Mürfila, amb direcció de Norbert Martínez.

L'espectacle també va ser notícia la primavera del 2014 perquè la companyia va decidir no prorrogar l'estada a la Biblioteca de Catalunya tot i l'èxit amb que s'estava representant. En un comunicat fet públic a través de les xarxes socials, Brió va explicar que la precarietat econòmica amb la que havien de treballar feia inviable continua obrint el teló. Un anunci que va provocar molt enrenou en el sector teatral i que va posar al descobert les pèssimes condicions pressupostàries en les que treballa bona part del gremi.