El centre cultural Konvent obre una nova línia de treball amb la creació del KonventCirk, un projecte pensat per donar acollida a companyies en residència a les seves instal·lacions i, d'altra banda, programa espectacles d'aquesta mil·lenària disciplina artística. KonventCirk «neix de la voluntat de fer una aposta per a aquelles propostes de circ contemporani que investiguen i arrisquen amb nous llenguatges i nous formats», expliquen els promotors de la iniciativa.

El Konvent ofereix una estada de dues setmanes cada mes entre juny i setembre a companyies que «es troben en fase avançada de processos creatius», i que seran seleccionades pels responsables del projecte a partir de les sol·licituds rebudes. Al final de cada residència, el grup oferirà una mostra del seu treball al públic.

D'altra banda, el suport a l'exhibició del projecte KonventCirk té previstes quatre actuacions, una al mes, entre juny i setembre. Així, es programaran en aquest espai de la comarca del Berguedà diferents propostes de companyies de categoria del panorama internacional.

El mes de juny, es podrà veure al Konvent l'espectacle Long Play de la companyia francesa OLGA_Cirqueanalogique, que treballa en el camp del trapezi i els malabars. Al juliol, serà el torn de Haa-collective, format per artistes procedents de diferents disciplines del món del circ: amb Picadero ofereixen una mirada transversal al gènere.

La companyia En Diciembre, integrada per Sílvia Capell i Sergio González, representarà a l'agost el muntatge Homenaje, en el que Capell mostra la seva habilitat amb la perxa xinesa. Finalment, el setembre, Som Noise portarà Breach al Konvent. Un espectacle que juga amb el diàleg entre el moviment i la música en viu a través de la tècnica de la corda llisa, el teatre físic i la percussió electrònica.

El Konvent anunciarà més endavant les dates concretes de les actuacions.