La crisi del coronavirus significarà una pèrdua de 746 milions d'euros al sector de la música en viu a tot l'Estat, segons un informe de la Federació de la Música d'Espanya (Esmúsica). Unes pèrdues que es calculen basant-se en què les conseqüències arribin des d'ara fins al setembre, ja que és un període amb molts festivals musicals i concerts. Creuen que la demanda no es recuperarà fins a la meitat del 2021 "sempre i quan s'aconsegueixin pal·liar els efectes del Covid-19 en l'economia i la societat". Per altra banda, estimen que, en funció de les mesures de suport del govern espanyol, la recuperació de la indústria de la música en viu començarà a finals del 2022 i es podrà consolidar durant l'any 2023.

L'informe assenyala que la crisi del coronavirus està ja afectant a la música en viu i ho seguirà fent, augura, en els pròxims mesos que són els de més gran activitat dels concerts i els festivals de música que se celebren entre els mesos de març i setembre. Així, segons dades de la Federació de la Música a Espanya, la facturació de la música en viu de gestió professional entre els mesos de març i setembre de 2020 s'estima en 471 milions d'euros. Una xifra que s'ha obtingut en base a la previsió dels ingressos en taquilla que signifiquen un 65% del total i d'ingressos derivats de patrocinis, ajudes públiques, hostaleria..., que representen un 35% del total.

També s'ha de tenir en compte la facturació de la industria de la música en viu gestionada per entitats públiques entre març i setembre i va arribar a 293 milions d'euros l'any 2019. La suma de les dues quantitats són els 764 milions.

Segons l'OBS Business School, l'impacte de la música en viu va ser de 5.600 milions l'any 208 en 2018 amb un creixement d'un 14% i una estimació del 20% per a l'any 2020. Per això, consideren que l'impacte anual en l'economia espanyola serà de 7.660 milions d'euros. En aquest sentit i en base a que la facturació entre març i setembre del 2019 va significar un 58% del total, s'estima que es "deixarien de moure en l'economia espanyola 4.443 milions d'euros".

La crisi originada pel Covid-19 afectarà, han explicat en un comunicat, a totes les empreses i persones que treballen a la industria de la música en viu. Un sector amb 300.000 llocs de treball de manera directa i indirecta cada any.

Les fonts per a realitzar l'informe han estat proporcionades per la SGAE, l'APM, l'INE, el Pla Estratègic de la Federació de la Música a Espanya i l'OBS Busniness School.