Òmnium Cultural ha activat avui un repositori que aglutina les moltes propostes culturals en català sorgides arran del confinament contra el coronavirus, i que oferirà cada tarda accions culturals en viu. L'entitat ha engegat la campanya #CompartimCultura per difondre totes aquestes iniciatives culturals que s'expressen en català, i a partir de dilluns activarà també '"Confins Culturals", una proposta de streamings per a tots els públics des del canal de YouTube d'Òmnium. L'entitat està col·laborant "de manera estreta" amb el sector cultural per analitzar i consensuar mesures conjuntes de suport per revertir la situació actual en el futur.

Com un repositori digital, l'espai habilitat per Òmnium aglutina diversitat de propostes culturals per llegir, mirar, crear i escoltar, enllaçant a les xarxes socials que les han difós. De manera complementària, a partir de dilluns activarà l'espai "Confins Culturals", on cada tarda tindrà la col·laboració de creadors i artistes per fer retransmissions en streaming. La primera serà dels conta contes Vivim del Cuento, que explicaran alguna de les seves rondalles o contes "desexplicats". Més tard, serà el torn d'una tertúlia literària que es repetirà cada dia, a les portes d'un Sant Jordi ajornat.

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, ha estat l'encarregat d'inaugurar la campanya aquesta setmana, amb una piulada on citava l'escriptora Rebecca Solnit: "La lluita genera esperança mentre va fent camí".

Ja s'han sumat a la campanya desenes de noms del món cultural i la societat civil, com els actors Lluís Marco i Sílvia Bel; els músics Caïm Riba i Borja Penalba; Víctor Garcia-Tur; Màrius Serra, Enric Gomà o l'editor Joan Sala, entre molts altres.