23 de març de 2020
23.03.2020

Una campanya proposa comprar llibres ara i anar a recollir-los quan es pugui

El projecte #LlibreriesObertes té el suport de prop de 130 establiments d'arreu del domini lingüístic català, set dels quals a la Catalunya central

23.03.2020 | 13:55
Imatge d'una presentació a la Llibreria Parcir de Manresa

El sector del llibre, especialment castigat per la suspensió de la diada de Sant Jordi, ha activat el projecte #LlibreriesObertes, que convida a comprar un llibre en algun dels gairebé 130 establiments del domini lingüístic del català registrats a la pàgina web llibreriesobertes.cat i passar-lo a recollir quan s'acabi el confinament. D'aquesta manera, les llibreries poden pal·liar la gran pèrdua que suposa la crisi del coronavirus.

Set llibreries de la Catalunya central s'han adherit a la campanya: Parcir i Abacus, de Manresa; Aqualata, Llegim i Abacus, d'Igualada; Quatre Cantons, de Berga; i Abacus, d'Abrera.

Tal i com expliquen els promotors del projecte -la cooperativa Som i l'estudi Mortensen- en un manifest que es pot consultar a la pàgina web esmentada, «ara és el moment de ser al costat dels llibreters/es i del món del llibre. Durant el mes de març del 2019, les llibreries de Catalunya van vendre un total de 800.000 llibres. Això significa que cada dia que passa amb les llibreries tancades, es deixen de vendre 30.000 llibres».

La campanya, doncs, el que proposa és pagar ara i anar a recollir quan ja es pugui sortir al carrer i les llibreries puguin obrir les seves portes. D'aquesta manera, els establiments podran tenir més liquiditat de la que tenen en un moment en que no poden vendre i, a més, moltes de les comandes de Sant Jordi ja estaven en marxa. Els responsables de la iniciativa garanteixen que el 100 per cent de l'import recollit anirà directament a la llibreria escollida.

A la web hi ha un catàleg amb més de sis mil títols.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.