27 de març de 2020
27.03.2020
Regió7

Entitats manresanes conviden la ciutat a sortir als balcons l'1 d'abril per cantar "Corren" de Gossos

La cançó es podrà escoltar per cinc emissores de ràdio i si funciona la iniciativa es podria repetir amb altres grups o cantants bagencs

27.03.2020 | 16:36
El quintet en un dels concerts de celebració dels 25 anys als escenaris, el 2018

"Manresa serà un clar" és el títol de la iniciativa conjunta que una trentena d'entitats manresanes han impulsat per al dimecres, 1 d'abril, perquè la ciutat escolti i canti des de finestres, balcons o terrats la cançó "Corren" del quintet manresà Gossos.

El dia 1 d'abril, a les 12.27 h, els manresans i manresanes estan convidats a sortir als terrats, finestres o balcons de casa seva amb un aparell de ràdio convencional i sintonitzar qualsevol d'aquestes 5 emissores: Ràdio Manresa (95.8 FM) (1539 AM), Cadena Dial (106.8 FM), 40 Principals (91.7 FM) o 40 Clàssics (100.6 FM). A les 12:27 h en punt es podrà escoltar per aquestes emissores la popular cançó de Gossos, que tothom podrà cantar a l'uníson.

La iniciativa, nascuda d'El Galliner, s'està estenent aquests dies ràpidament per associacions de la ciutat, a hores d'ara una trentena, però es preveu que se n'hi afegeixin més fins dimecres.

En aquests moments potser hi ha moltes llars de la ciutat que ja no disposen del tradicional transistor però, com avisen els organitzadors, caldrà buscar-lo perquè no es recomana sintonitzar les emissores des del mòbil, ja que produeix efecte 'delay' (retard).

Doble objectiu de la iniciativa
Aquesta iniciativa té un doble objectiu. D'una banda, lúdic: trencar la rutina i passar-s'ho bé cantant la mateixa cançó tanta gent de forma simultània a tota la ciutat. I de l'altra, social: que la gent, malgrat estar aïllada a casa, sigui conscient que forma part d'una comunitat i que organitzacions i entitats són capaces d'organitzar-se per fer mascaretes, ajudar els més desafavorits... o fer activitats divertides com ara cantar.

Aquest experiment musico-social, expliquen, del qual no es tenen referències -com a mínim en una ciutat de 76.000 habitants com Manresa- és un repte. En tot cas, és una oportunitat per posar a prova la participació ciutadana.

En funció de la resposta del proper dimecres, hi hauria la possibilitat de repetir l'experiència amb música d'altres grups o cantants bagencs. En definitiva, "Manresa serà un clam" ser un gra de sorra per fer més suportable el confinament. Una acció curta però intensa.

Cantar primer al balcó i compartir-ho després a les xarxes
L'acció tindrà dos moments: cantar la cançó al terrat però amb la idea de fer un recull gràfic de l'experiència. De manera que les entitats conviden tothom a etiquetar l'acció amb el hashtag #manresaseràunclam i compartir fotos, vídeos i àudios a les xarxes socials perquè "construir un retrat de l'acció a tota la ciutat".

Entitats adherides fins ara:
Amics de l'Art Romànic del Bages
Agrupació Cultural del Bages
Associació cultural El Galliner
Associació de puntaires de Manresa
Casal Cultural Dansaires manresans
Centre d''Estudis del Bages
Club de la Cançó
Col·lectiu Una Altra Educació És Possible
Coral Eswèrtia
D'Arrel
Delegació Bages de la Institució Catalana d'Història Natural
El CAE
Esclat Música
Escola L'Espill
Escola Olga Roig
Estudi de Folk
Foto Art
Fundació i Turisme i Fires de Manresa
Fundació La Xarranca
Imagina't
La Crica
Orfeó Manresà
Sala Els Carlins
Teatre Mòbil
FUB
Pessebre Vivent del Pont Llarg

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.