30 de març de 2020
30.03.2020
Regió7

Exposicions en línia per visitar museus en dies de confinament

Els recursos virtuals de la Diputació de Barcelona permeten conèixer els centres de la Xarxa de Museus Municipals i les mostres itinerants i telemàtiques

30.03.2020 | 16:57
Imatge de l'audiovisual de l'exposició 'Gols de tinta' que es pot veure a Youtube

L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona posa a l'abast de la ciutadania tot un seguit de recursos virtuals per gaudir durant aquests dies de confinament. Des de l'ens provincial, es convida tothom qui hi tingui interès a fer visites virtuals als equipaments de la Xarxa de Museus Municipals i a les exposicions temporals i itinerants.

En el canal de Youtube de la Mirada Tàctil es poden visitar les exposicions permanents de la Xarxa (24) i 5 de les mostres itinerants coproduïdes entre l'Oficina de Patrimoni Cultural i els ajuntaments. Els vídeos tenen intèrpret en llengua de signes, subtítols i locució. També es poden veure les 7 mostres temàtiques que són només virtuals a partir de la documentació que es conserva als arxius dels consistoris.

Els museus de la Xarxa són: Museu Marès de la Punta (Arenys de Mar); Museu del Càntir (Argentona); Casa Museu Lluís Domènech i Muntaner (Canet); Museu Molí Paperer (Capellades); Museu-Arxiu Tomàs Balvey (Cardedeu); Museu Palau Mercader (Cornellà); Casa Museu Verdaguer (Folgueroles); Museu de les Ciències Naturals (Granollers); Museu de l'Hospitalet-Casa Espanya i Museu de l'Hospitalet-L'Harmonia (l'Hospitalet de Llobregat); Museu de la Pell i Comarcal de l'Anoia (Igualada); Museu de Mataró-Can Marfà (Mataró); Museu Abelló (Mollet del Vallès); Museu Municipal (Montcada i Reixach); Mons Observans-Jaciment romà de can Tacó (Montmeló); Museu de l'Estampació (Premià de Mar); Museu d'Història (Sabadell); MHIC, Museu d'Història de la Immigració de Catalunya (Sant Adrià de Besós); Centre Jujol-Can Negre (Sant Joan Despí); Museu Torre Balldovina (Santa Coloma de Gramenet); CDMT Centre de Documentació Museu Tèxtil de Terrassa i La seu Ègara-Esglésies de Sant Pere (Terrassa); Centre d'Interpretació i Jaciment El Camp de les Lloses (Tona) i Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt (Vilassar de Dalt).

També es poden conèixer a fons, gràcies als audiovisuals de youtube, les exposicions itinerants De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut (art del gravat dels segles XIX i XX); El modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura (influència de la natura en els artistes del modernisme); Xilografies. La fusta feta imatges (xilografies de l'impressor manresà Lluís Rubiralta, de 1956, fetes amb matrius de fusta del segle XVIII); Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 (recorregut per la història de l'humor gràfic sobre el futbol); i Els altres noucentistes (el moviment noucentista segons els artistes i els artesans).

A més de tot això, la Diputació ha creat al llarg dels anys un seguit d'exposicions en línia que també es poden visitar gratuïtament: Desmuntant la República, Papers de teatre, 1936-1939. Uns altres refugiats; La Festa Major; Empremtes del primer estuieg; Factures amb estil; i L'obra de la Mancomunitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.