L'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona posa a l'abast de la ciutadania tot un seguit de recursos virtuals per gaudir durant aquests dies de confinament. Des de l'ens provincial, es convida tothom qui hi tingui interès a fer visites virtuals als equipaments de la Xarxa de Museus Municipals i a les exposicions temporals i itinerants.

En el canal de Youtube de la Mirada Tàctil es poden visitar les exposicions permanents de la Xarxa (24) i 5 de les mostres itinerants coproduïdes entre l'Oficina de Patrimoni Cultural i els ajuntaments. Els vídeos tenen intèrpret en llengua de signes, subtítols i locució. També es poden veure les 7 mostres temàtiques que són només virtuals a partir de la documentació que es conserva als arxius dels consistoris.

Els museus de la Xarxa són: Museu Marès de la Punta (Arenys de Mar); Museu del Càntir (Argentona); Casa Museu Lluís Domènech i Muntaner (Canet); Museu Molí Paperer (Capellades); Museu-Arxiu Tomàs Balvey (Cardedeu); Museu Palau Mercader (Cornellà); Casa Museu Verdaguer (Folgueroles); Museu de les Ciències Naturals (Granollers); Museu de l'Hospitalet-Casa Espanya i Museu de l'Hospitalet-L'Harmonia (l'Hospitalet de Llobregat); Museu de la Pell i Comarcal de l'Anoia (Igualada); Museu de Mataró-Can Marfà (Mataró); Museu Abelló (Mollet del Vallès); Museu Municipal (Montcada i Reixach); Mons Observans-Jaciment romà de can Tacó (Montmeló); Museu de l'Estampació (Premià de Mar); Museu d'Història (Sabadell); MHIC, Museu d'Història de la Immigració de Catalunya (Sant Adrià de Besós); Centre Jujol-Can Negre (Sant Joan Despí); Museu Torre Balldovina (Santa Coloma de Gramenet); CDMT Centre de Documentació Museu Tèxtil de Terrassa i La seu Ègara-Esglésies de Sant Pere (Terrassa); Centre d'Interpretació i Jaciment El Camp de les Lloses (Tona) i Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt (Vilassar de Dalt).

També es poden conèixer a fons, gràcies als audiovisuals de youtube, les exposicions itinerants De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut (art del gravat dels segles XIX i XX); El modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura (influència de la natura en els artistes del modernisme); Xilografies. La fusta feta imatges (xilografies de l'impressor manresà Lluís Rubiralta, de 1956, fetes amb matrius de fusta del segle XVIII); Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 (recorregut per la història de l'humor gràfic sobre el futbol); i Els altres noucentistes (el moviment noucentista segons els artistes i els artesans).

A més de tot això, la Diputació ha creat al llarg dels anys un seguit d'exposicions en línia que també es poden visitar gratuïtament: Desmuntant la República, Papers de teatre, 1936-1939. Uns altres refugiats; La Festa Major; Empremtes del primer estuieg; Factures amb estil; i L'obra de la Mancomunitat de Catalunya.