La Coral Cardonina, que diàriament emet un concert del seu arxiu històric des de la seva pàgina de Facebook, sota el títol Que la música ens acompanyi!, ha decidit programar un cicle de música sacra a partir del dilluns 6 d'abril. L'entitat publicarà, cada dia, un concert de música religiosa des de la mateixa xarxa, extret del seu repertori històric. La sèrie culminarà amb el cant de l'Al·leluia i les caramelles de la nit de la Vetlla Pasqual.

El calendari és:

Dilluns 6 d'abril. CONCERT DE MÚSICA RELIGIOSA. Església de Sant Miquel de Cardona, 1991.

Programa: Motets, polifonia sacra i espirituals negres. Formació: Coral Cardonina. Direcció: Josep M. Casafont. Orgue: Joan Ballarà.

Dimarts 7 d'abril. LA PASSIÓ. Església del Convent de les Caputxines de Manresa, 2018.

Programa: Polifonia sacra i espirituals negres; textos i imatges sobre la Passió de Jesucrist. Formació: Coral Cardonina. Direcció: Ovidi Cobacho Closa. Orgue: Francina Ribas Vicente.

Dimecres 8 abril: AVE MARIA. Església de Sant Miquel de Cardona, 2015.

Programa: Música clàssica mariana. Intèrprets: Coral Cardonina, Escolania de Sant Miquel, Ensemble de la Banda de Cardona, Ana Belén Ayala (soprano). Direcció: Ovidi Cobacho Closa. Orgue i piano: Francina Ribas Vicente.

Dijous 9 abril: AMORE ET DOLORE. Figuracions musicals de la passió amorosa. Església de Sant Miquel de Cardona, 2019.

Programa: Polifonia sacra i profana dels segles XV - XX. Intèrprets: Coral Cardonina, Víctor González (dansa). Direcció: Ovidi Cobacho Closa. Orgue i piano: Francina Ribas Vicente.

Divendres 10 d'abril: REQUIEM. Església de Sant Miquel de Cardona, 2016.

Programa: Requiem KV 626 de W. A. Mozart.. Intèrprets: Orquestra i Cor de la Unesco Barcelona; Maria Mateu (soprano), Laura Vila (mezzo soprano), Beñat Egiarte (tenor), Pau Bordas (baix). Direcció: Gonçal Comellas.

Dissabte 11 d'abril: SURREXIT. Església de Sant Miquel de Cardona, 2019.

Programa: Cant de l'Al·leluia i caramelles de la Vetlla Pasqual. Intèrprets: Coral Cardonina. Direcció: Ovidi Cobacho Closa.

Les emissions de concerts digitalitzats o enregistrats pel Cinema Amateur Cardoní han estat visualitzades per més de 4.000 usuaris en les 17 primeres sessions. Aquesta xifra va augmentant perquè les filmacions estan penjades al Youtube i són de lliure accés.

A més d'alguns concerts històrics de la Coral Cardonina des del 1958, s'han pogut escoltar també cors internacionals com la Camerata Wieliczka de Polònia i el francès Choeur Maceria, a més de formacions locals, de la comarca i del país com el Conjunt Salabror de Mar, la Banda Musical de Cardona, la Coral l'Amistat, l'Escolania de Sant Miquel de Cardona, el Grup Coral de Musicant, la Coral Nova Harmonia de Sallent, la Societat Coral La Llanterna de Súria, el Lúpulus Emsembla de Manresa, l'Orfeó Manresà, l'Orfeó Nova Solsona, la Coral De Tot Cor i la Capella de Música de Santa Maria del Pi de Barcelona, entre d'altres.