Comprar 10 entrades per 53 euros o 20 tiquets per 100 euros i poder-los fer servir quan es vulgui fins al 31 de desembre del 2021. Aquesta és la proposta que fa el Circuit Urgellenc -l'empresa exhibidora en la qual s'inclou el Cine París de Solsona- per poder tenir més ingressos en aquestes setmanes de confinament en què les sales estan tancades. «No volem claudicar», explica Pere Aumedes, gerent de la firma lleidatana que gestiona la programació de diversos cinemes de Catalu-nya, les illes Balears i l'Aragó.

La compra anticipada d'abonaments, que es posarà en marxa el dilluns 6 d'abril, es pot fer a la pàgina www.circusa.com i s'inscriu en la campanya «I Love Cine de Poble», a imatge i semblança del «I Love NY» que va impulsar el dissenyador nord-americà Milton Glaser els anys 70. Per donar suport al projecte, figures del món del cinema català com Isona Passola, Belén Funes, María Rodríguez Soto, Sergi López i David Verdaguer, entre altres, enregistren cada dia un vídeo des del seu confinament per demanar l'ajuda a aquests cinemes que fan possible que es puguin veure les estrenes i en molts punts del país, i no només a les grans ciutats.

El Circuit Urgellenc gestiona 33 sales de cine i dona feina a 60 treballadors. A més de poder adquirir les entrades a través del web de l'exhibidora, també es podrà fer al Facebook i l'Instagram de la plataforma Eventum.365.

D'altra banda, ahir dijous es va posar en marxa una campanya de micromecenatge d'àmbit estatal a través de www.goteo.com que consisteix a comprar entrades per regalar-les a entitats benèfiques. La venda està oberta fins al dilluns 6 d'abril i els fons recaptats serviran perquè els integrants d'institucions com l'Associació Amisol de Solsona, que treballa amb persones amb discapacitat, puguin anar al cine gratuïtament.

Una altra iniciativa on està implicat el Circuit Urgellenc és la sala virtual de cine que posarà en marxa la setmana vinent la distribuïdora A contracorriente Films. Les estrenes previstes per a aquest mes d'abril es podran veure en una plataforma de pagament, i un percentatge de la recaptació anirà a parar a les exhibidores cinematogràfiques que contribueixen a difondre la iniciativa.