L'editorial Flamboyant regala a tothom qui vulgui el conte L'Alícia i el coronavirus, escrit i il·lustrat per l'investigador Salvador Macip i l'il·lustrador Emilo Urberuaga: només cal entrar a la web de l'editorial i descarregar-se'l. D'aquesta manera, el segell català dedicat al món del llibre infantil vol contribuir a fer més entenedora la realitat actual als nens i les nenes que porten tants dies de confinament.

Els autors van col·laborar plegats fa un parell d'anys en el llibre Dins la capsa meravellosa. Viatge a l'interior de la vida, i ara es retroben en un nou projecte de l'editorial amb «un objectiu molt concret: explicar, de manera amena i pedagògica, què és el coronavirus i per què és tan important que ens quedem a casa», expliquen des de Flamboyant.

La protagonista del relat és l'Alícia, la protagonista encuriosida de Dins la capsa meravellosa. La nena es continua fent preguntes i la més incisiva és, aquesta vegada, «per què no puc sortir de casa a jugar?». Macip i Urberuaga han decidit unir esforços novament, de manera altruista, per tal que aquest conte estigui a l'abast de tothom de forma gratuïta.